TURISTIČNO DRUŠVO NOVAKI

Pestrost sveta...

Sloven��ina English

Pohod na Kopo in Srečanje pod Črnim vrhom 2011

Pohod na Kopo se je, kot se za dan državnosti spodobi, pričel s slovensko himno, ki so jo zapeli odlični pevci med pohodniki. Po krajšem kulturnem programu in uvodnem nagovoru dr. Bavcona in mag. Seljaka, ki sta pohvalila TD Novaki, da posveča toliko pozornosti rastlinskemu svetu na pobočju Porezna, je številna skupina krenila na pot. Pohodniki, med katerimi je bilo letos precej novih obrazov, so lahko uživali v čudovitem razgledu jasnega dne ter spoznali vsako rastlino ob poti, za katero sta naša gosta prav gotovo vedela ime.

Pohod se je zaključil pri "Platiševih svislih", kjer nam gostoljublje vsako leto ponudi prijazen lastnik Marko, novaške gospodinje pa nas tudi s kulinarično pogostitvijo popeljejo v pretekli čas.

Na osrednji priredtvi, ki se je odvijala, v nedeljo, na Počivalu, se je tudi letos trlo obiskovalcev. Prijeten ambient, odličen kulturni program ter resnično dovršen etnološki del prireditve sta ob "naši" voditeljici in sedaj že poznavalki Novakov Damjani Peternelj, pritegnila pozornost številnega občinstva. Prireditev se je nadaljevala ob različnih zabavnih igrah in ansamblu SPEV, ki je lahko spoznal, da v Novakih rastejo pravi mali glasbeni talenti (Maruša in Nik). Zabavni del prireditve je popestrila tudi harmonikašica Karmen Razbornik.

Turistično društvo Novaki se ob tej priliki zahvaljuje prav vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali pri tako velikem organizacijskem zalogaju obeh prireditev, saj vas je preveč, da bi vas lahko našteli.

Zadovoljni obiskovalci in njihove pohvale, da so se v teh dveh dneh pri nas res dobro počutili, nam dajejo elana in hkrati zavezo, da po tej poti nadaljujemo in da se prihodnje leto spet vidimo.

 

 

Turistično društvo Novaki