TURISTIČNO DRUŠVO NOVAKI

Pestrost sveta...

Sloven��ina English

Sobotna in nedeljska prireditev odlično uspeli

srecanjeŠtevilni obiskovalci obeh prireditev pričajo, da se je prizadevnost domačinov pri organizaciji le-teh,  resnično obrestovala, saj se obiskovalci nanje radi vračajo. Preko 120 pohodnikov se nas je v spremstvu dr. Jožeta Bavcona in Marka Makuca, v soboto,  že 6. zapored povzpelo na Kopo.  Pogled na pisane senožeti raznovrstnega rastlinstva in prelep razgled, ki se razteza s pobočja Cimprovke, je nekoliko oviralo oblačno vreme, a tudi to ni moglo skaliti dobrega vzdušja med pohodniki.  Kulturni program in pogostitev sta dokazala, da v vasi živijo dobri pevci, recitatorji in igralci ter odlične gospodinje.  Turistično društvo Novaki se ob tej priliki še enkrat zahvaljuje dr. Bavconu in g. Makucu, ki sta pohod s svojimi znanji o rastlinstvu in bližnjem hribovju še dodatno oplemenitila.

11. zapored pa smo se zbrali na nedeljski prireditvi Srečanje pod Črnim vrhom.  Ta je postregla z bogatim kulturnim, etnološkim in zabavnim programom.  Čeprav je priprava le-teh resnično velik zalogaj, v TD Novaki ostajamo zvesti tradiciji in obiskovalcem ponudimo prireditev, zanimivo za vse okuse. Letos smo medse povabili tudi domačine, ki so se zaradi različnih vzrokov izselili iz Novakov. Kulturni program sta popestrila novaška zbora, folklorna skupina Justin Kogoj in obetavna flavtistka Alenka Eržen. Da pa smo Novačani pravi mojstri v obdelavi žita, so obiskovalci lahko videli  v etnološkem delu prireditve, ki jo je vodila naša nepogrešljiva Damjana Peternelj.  Navihanke so v zabavnem delu dodobra razgrele občinstvo, zato se je naše druženje nadaljevalo pozno v noč.

Na koncu pa velika zahvala vsem številnim zanesenjakom, ki ste na tak ali drugačen način pomagali pri organizaciji prireditev in ne nazadnje vsem našim zvestim obiskovalcem.   

Na snidenje prihodnje leto!