TURISTIČNO DRUŠVO NOVAKI

Pestrost sveta...

Sloven��ina English

Potopisno predavanje Nova Zelandija

Turistično društvo Novaki v soboto 11. januarja 2014 ob 19:00 organizira potopisno predavanje o Novi zelandiji, ki bo potekalo v osnovni šoli v Novakih (Dolenji Novaki 26). Predavanje bo vodila Natalija Zmazek.

 

Ne pozabite potrditi udeležbe na facebook-u: https://www.facebook.com/events/786748884684222/

 

Nekaj besed predavateljice:

Nova Zelandija, »Dežela dolgega belega oblaka« kot ji pravijo staroselci Maori, je država tisočerih čudes. S številnimi naravnimi znamenitostmi, prečudovito pokrajino, edinstvenim živalskim svetom in zelo prijetnim podnebjem je navdušila tudi mene.

 

Potovanje v to državo je bila zagotovo edinstvena izkušnja, saj mi je ponudila zelo veliko: odkrivanje hitrih brzic čistih rek, globokih, skrivnostnih in kristalno čistih jezer, vulkanov in vročih gejzirjev ter vrelcev vročega blata, raznolikega živalskega in rastlinskega sveta, utrip na prostranih plažah in vpogled v življenje Maorov ... pa tudi adrenalinskih trenutkov ni manjkalo. Nova Zelandija pa ponuja še mnogo več: je država številnih raznolikih in nadvse pestrih kultur, ki so se skozi stoletja zlile v prav posebno celoto; tudi mesta so zelo živahna ter kulturno in zgodovinsko bogata.

 

Vabljeni, da skupaj z vami delim vtise in svojo popotniško zgodbo :)

 

Nekaj fotografij za pokušino:

nova zdelandija 1

 

nova zdelandija 2

 

nova zdelandija 3