TURISTIČNO DRUŠVO NOVAKI

Pestrost sveta...

Sloven��ina English

Srečanje pod Črnim vrhom 2015

Turistično društvo Novaki, v nedeljo 21. 6. ob 14:30, na parkirišču Počivalo v Novakih, prireja že petnajsto tradicionalno kulturno-etnološko prireditev Srečanje pod Črnim vrhom.

Kot se za jubilejno prireditev spodobi bomo letos spet prikazali pokrivanje strehe s slamo. Še prej bomo seveda pripravili "škopnike", pri čemer bomo uporabili mlatilnico gnano na ročni in motorni pogon.

 

Iz koroške bodo v goste prišli tudi člani turistično-športnega društva Primož Šentjanž, ki se bodo najprej predstavili potem pa prikazali pokrivanje strehe s "šinkelni", ki jih bodo prej ročno pripravili. Za konec bomo člani TD Novaki prikazali kako so v petdesetih letih prejšnjega stoletja, s pomočjo doma narejenega vitla na ročni in motorni pogon spravljali les iz gozda.

 

Po končanem etnološkem delu sledi zabava z ansamblom DONAČKA. Vmes se boste lahko tekmovali tudi v žaganju z žago amerikanko in poizkusili srečo v srečelovu. V času prireditvijo se boste lahko sprehodili tudi med stojnicami z domačimi dobrotami.